View Single Post
Eski 19-03-2010, 14:39   #1
habibe
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Dolma / Sarma Çeşitleri

Taze Asma yaprağı ve salamurasının sarması
Hodan otu yaprağının sarması
Kabak çiçeğinin dolması
Kabak dolması
Pazı yaprağı sarması
Pırasa dolması
Beyaz lahana sarması
Kara lahana sarması
Domates dolması
Soğan sarması
Dolmalık biber dolması
Kuru dolmalık biber
Kırmızı biber dolması
Taze patlıcan dolması
Kuru patlıcan dolması
Ihlamur yaprağı sarması
Kiraz yaprağı sarması
Dut yaprağı sarması
Sabah sefası yaprağı sarması
Mantar dolması
Ispanak sarması

Aklıma gelen bunlardı.

Dün normal etli (kıyma) dolma içi hazırlayarak, ilk kez 4 çeşit sarmayı bir tencere de pişirdim.
Lezzeti harika olmuş.
1. sıraya karalahana dolmasını 2.sıraya beyaz lahana 3 .sıraya hodanı 4. son sıraya da pazı dolması dizip, üzerine yazdan hazırladığım dilimlenmiş domatesleri ekledim.
Biraz sıvı yağ gezdirip, dolmaların hizasından bir parmak eksik sıcak su ilavesiyle pişirdim.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön