View Single Post
Eski 15-03-2010, 23:15   #12
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. shrub,

Ben kendi adıma domateslerin nasıl üretildiğini hiç merak etmiyorum. Benim için ilginç olan hiç bir kimyasal gübre kullanılmadan üretilmiş bir domatesin içeriği analiz edildiğinde;

N,P,K,Ca,Mg,S,Fe,Mn,Zn,B,Cu,Mo ve bilmediğimiz başka diğer elementlerden ne kadar içeriyor.

Üretim metodu ne olursa olsun, eğer bu bir organik madde ise bu elementlerden oluşmak zorunda. Bunu bilmenin bize şu faydası olur diye düşünüyorum. Bir defa yukarda topraksız tarımdan tanıdığımız elementlerin dışında yetiştirildiği toprağa özgü başka bir element içeriyor mu?

Eğer birde karşılaştırmalı olarak topraksız tarımda serada üretilmiş bir domatesin kimyasal analizi yapılırsa tadından yenmez. Genleriyle oynanmadıktan sonra domatesin içindeki elementlerin domatesin bünyesine nasıl katıldığı ve bizim için gerekli bu elementleri hangi kompozisyonda aldığımız pek de önemli olması gerek.

Eğer topraksız tarımda üretilen domatesin kimyasal analizinde toksik bir yapı oluşturacak kimyasal birikme varsa en azından onu öğrenmiş oluruz. Yok eğer bitki kendi ihtiyacı kadar elementi alıp meyvesini ona göre oluşturuyorsa da C vitamini almak için kilolarca portakal veya greyfut yemekle, eczaneden alınan C vitamini tablet kullanmak arasında ne fark var onu çözmek istiyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön