View Single Post
Eski 15-03-2010, 12:05   #4
aer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
Mısır ekmeği farklı bir lezzettir, yoğurt içine ufalanıp yense bile çok yemekten güzel gelir bana. 3 nolu fotografta yuvarlak şekilli ekmeğin pişmesi biraz zor gibi, denemek lazım yinede. Annemin tarifini alıp yazarım kısa sürede ama pişirme usülümüz biraz farklı.

Hamur yoğurulunca daha önceden yakılmış ekmek fırınının közlerine adını tam hatırlamadığım yuvarlak tepsi ( toprak yapımı, güveç gb.) koyulur ve ısıtılır. Hamur içine koyulduktan sonra tepsiyi kapsayacak şekilde yayılır (fazla kalın olmaması tercihtir)

tepsi üstüne kapak/ saç koyulur ve harı sönmüş közlerin içine çukur açılır içine tepsi koyulur, kapağın üstünede közlerden koyularak pişmeye bırakılır. Yavaş yavaş pişen ekmek çıkarılınca önce örtüye sonra hava geçirmez bir çanta içine sarılır. Dinlenen ve çeken ekmek kırılarak yenir.

Yoğurtlu mısır ekmeği sade yoğutla yenebildiği gibi, az sarımsaklı yoğurt ve ekmek karıştırılır, üstüne toz biberli tereyağı eklenerek yenilebilir.

Saatte 12.00 olmuş sanırım ben acıktım, en kısa sürede yaptırmak ve fotograflamak lazım.

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön