View Single Post
Eski 14-03-2010, 10:59   #29
Arnavut
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Sayın Arnavut,
Şu anda saat biraz geç oldu. Görülen resimdeki hindiler toptan satıldı. Yetiştiren de köyümüzden bir çiftçi. Teknik bilgi olarak ben size yakın zamanda uzun uzun yazarım.
Selam ve sevgiler. Yalnız kısaca şunu belirtmek isterim. Yem hazırlamada en hassas hayvanlar kanatlılardır. Elde iyi bir yem rasyonu hazırlamanız hemen hemen mümkün değil. Yani tam randıman alabilmek için. Yoksa sizlerde tabii ki rasyon hazırlıyabilirsiniz. Görüşürüz.
Pratik olarak, civcivler bulunduğu yarde dağılıp rahat bir şekilde yatıyorsa ısı normal, kanatlarını yayıyorlarsa ısı fazla, birbirine sokuluyorlarsa ısı az demektir.

Motor 125 cc.lik 4 zamanlı bir Ramsey. Bana yetiyor. Onunla çanakkale, Bandırma ve İzmir'e kadar gittim. Yavaş yavaş. Ortalama, yol boşsa 40-50 ile giderim. Trafik sıkıştırırsa tek yönlü yollarda mecburen 9o falan yaparım. Fakat en hoşuma giden etrafı seyrede seyrede 30-40 km. hızla gitmek.
Sayın Cumhur Tonba;

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ediyorum.En yakın zamanda zamanının elverdiğince bilgi ve tecrübelerinizi bizlere aktarırsanız hoşnut kalacağızdır.

Motor konusunuda bence apayrı bir başlıkta paylaşmalısınız, Bununda tıpkı hayvan yetiştiriciliği gibi hastalık derecesinde sevenleri olduğuna ben bizzat şahidim.Size kazasız belasız seyir ve sürüşler diliyorum.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön