View Single Post
Eski 13-03-2010, 23:11   #8
Emre Kuzu
Ağaç Dostu
 
Emre Kuzu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2009
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 1,366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msgurkan Mesajı Göster
Kalyon, bence iyi bir fidan seçimi yapmadınız.

Neden mi?

Çünkü fidanı alırken hangi tarzı uygun olduğuna karar vermiş olmanız lazımdı.

En azından gövde kalınlığına, uzunluğuna, kıvrımlarına ve ilk birkaç dala bakarak fidanı öyle almak lazımdı.

Önce ikiz gövde olabilir mi? İkiz gövde olarak 3 kalın daldan ikisini kullanmayı düşünüyorsanız uygun değil. Neden derseniz, cevabı yukarıda siz verdiniz zaten.

Çoklu gövde için uygun olmamasıyla aynı; İkiz veya çoklu gövdeler en dipten ayrılmalı. Halbuki sizin ağacınızda çok yukarıdan ayrılıyor (toprak altındaki gövde uzantısını da hesaba katın).

Süpürge tarzına gelince yine üç kalın dalı kullanacaksanız tarza uymuyor. Çünkü bu üç dal gövdeye göre çok kalın.

Ben olsam kalın dallardan birini gövdenin devamı olarak seçer, diğerlerini kuru dal uygulaması için 2-3 cm uç bırakarak budardım. Yani Kıvrımlı dik tarz olabilir.

Fidan seçimim keyfi değil mecburiydi cebime ve gözüme hitap eden en uygun fidan buydu. ben hangi tarza yatkın ağaç alacağımı önceden karar vermem fidancıya gider oradaki fidanlara bakar üstlerinde kafamda oluşturduğum şekiller çizip öyle alırım. bu gruptaki en kalın gövdeli ağaç buydu ve ben afyonda 1 tek fidancıya gidebiliyorum. zaten topu topu şehir içinde 2 seçeneğim var ve olan ağaçlar pek iç açıcı değil. adamda ardıç bile yok düşünün..

Tarz konusuna gelirsek çift gövdeli tarzı tekrar incelediğimde onunda benim ağacıma uygun olmadığını fark ettim. ancak nette bir foto buldum bu şekilde yapmayı düşünüyorum..

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg bonsai_cedar_triple5.jpg (17.3 KB, 170 views)
Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön