View Single Post
Eski 13-03-2010, 20:13   #25
füsunANK
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Dün gece geç saatte benim sayfama yazdığınız mesajı okuyunca , acaba Gilan'a ait bir sayfa var ve ben mi görmedim demiştim. Fakat çıkmak zorundaydım araştıramadım. Şimdi size ait bir sayfa var mı diye bakmak için siteye girmiştim. Bugün açılmış bu sayfayla karşılaşmak hoş oldu. İyi ki paylaştınız bahçenizi bizimle.
Çok şirin bir bahçe . Hani çok cici ve renkli giydirilmiş çıtı pıtı minik kız çocukları gibi.
Minik hercailer gerçekten çok verimli oluyor. Ayrıca süpriz de yapıyorlar. Bi bakıyorsunuz farklı yerlerde kendi kendine mini hercailer çıkmış.

Oxalisleri bende çok severim ama bizdekiler yok oldu ne yazık ki. Esnaf çiçeği galiba halk arasındaki adı. Akşam olunca yapraklarını kapatıyor ,esnafların dükkanı kapattığı gibi

Asmadan akan sulara asmanın gözyaşları der annem. Bir de asma budanınca akan damlaların altına durun, saçınız çabuk uzar, gür olur der. Bu satırları yazarken aklıma takıldı acaba doğruluk payı nedir diye. İnetrnete kısa bir göz atışla bir iki yazı buldum. Doğruymuş


Alıntı:
Asma Suyu; dal kesildikten sonra akan sıvıya, üzüm asması suyu denir.
* Göz yanması ve kirpik diplerindeki kepeklenmeye karşı, göze pansuman yapılır.
* Safra ve böbrek taşlarmı eritmek için, her sabah aç karna bir fincan asma suyu içilir.
* Saçın uzaması sağlamak ve kepeklenmesini önlemek için baş asma suyuyla yıkanır. Saçlar her akşam bu suyla friksiyonlanır.
Bu şirin çıtı pıtı bahçede neşeli saatler geçirmenizi ve yeni güzelliklerinizi bizimle paylaşmanızı dilerim. Sevgiler.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön