View Single Post
Eski 13-03-2010, 14:05   #1
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Fırında ekmek dilimleri

Bu çok tembel işi ama kahvaltıda harika oluyor
Hele bir de ne yapacağınızı bilmediğiniz bayat ekmekleriniz varsa
Gerçi hepinizin bildiğine de eminim
Ama yine de yazayım

2 yumurta, 2 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı un, kaşar peyniri, beyaz kırık peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, az domates salçası ya da küçük küçük doğranmış domates, dereotu, maydanoz

-hepsi karıştırılır

tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre), nane, kimyon

baharatlar karışıma eklenir

fırın tepsisi yağlanır, üzerine dilimlenmiş ekmekler dizilir ve ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürülür, fırına verilir

ben 175 derece 10-15 dakika pişiriyorum (kontrollü olarak)
ekmeklerin altı hafifçe kızarana kadar bekliyorum

tek kötülüğü, normal şartlarda yediğiniz ekmek sayısını 2-3'e katlaması

Not: Fırına verilmiş ekmek üzerine ne sürseniz çok güzel oluyor zaten
o yüzden kafanıza göre geliştirebilirsiniz

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön