View Single Post
Eski 12-03-2010, 20:31   #8
A.Şahin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyzagıda Mesajı Göster
Sayın A.Şahin kaz beslemek istiyorum fakat nasıl beslenir bu konuda bilgim yok bir kaç tane köy tavugum var onların yanında birlikte aynı kümeste beslenebilirmi? Ayrıca kaz almak istiyorum nerden alabilirim? Yetişkin olarakmı almak daha mantıklıdır yavru olarak almak mı daha mantıklıdır yoksa yumurtasını alıp çıkartmakmı bu konularda yardımlarınızı rica edecegim saygılar
Önceleri bende tavuklarla karışık olarak kapalı tel örgü içerisinde besliyordum ama bazen yem kavgası yaparken istenmedik şeyler olabiliyor. İki tane fizan tavuğumu birinin derisi yırtılmış bi şekilde diğeri ise d hem derisi yırtılmış hemde ölmüş bi durumda buldum. Yaralı olanın yırtık yerini diktim iyileşti ama bu olaydan sonra ayrı yerde besliyorum. Hem kazlar bulundukları yerde bolca yeşillik ve mutlaka sulak alan ihtiyacı duyuyorlar.
Almak için biraz daha erken davranmanız iyi olurdu, şöyle ki; bir ay öncesine kadar kazlar kuluçka hazırlıklarına başladılar. Kimisi yattı kimisi de çıkardı yavrularını gezdiriyorlar. Şimdi alsanız bile yeni yerlerine adaptasyon için kısa bile olsa bi zamana ihtiyaç duyacaklardır, kuluçka için. Yani bu sene yatmayabilirler. Yumurta temin edip makinenizde çıkarabilirsiniz ama daha önce hiç bakmamışsanız bence en iyisi annelerinin büyüttükleri olacaktır. Bulunduğunuz yere yakın köy pazarları gibi yerlerde satılıyor olabilirler. Ama dediğim gibi tam kuluçka zamanındalar... Bence bekleyin, kış ayında damızlık olarak alın, hem bu sürede de belki yerlerini hazırlarsınız.

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön