View Single Post
Eski 15-12-2006, 22:04   #6
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kupresus Mesajı Göster
Arkadşlar Evet Çeliği Bitkiden Doğru Ve Düzgün Bir Şekilde Ayırısak IBA ve NAA Yadımı İle İnce Perlit Ve Torfta Köklenidirebiliriz
IBA:Indol Butırık Asit
NAA:Naftelen Asetik Asit (Genelde Bildiğimiz Talk Pudrası İle Karıştırılarak Kullanılır)
Kupresus, sizin deyiminizle" genelde bildiğimiz talk pudrası ile karıştırılıp kullanılır" derseniz konunun acemisi üylerimiz için yanıltıcı olursunuz. Çünkü saf hormon doğrudan talkla karışmaz. Siz ziraat teknikeri olduğunuza göre konuyu biliyor olabilirsiniz ama bu yazdığınıza bakıp acemi üyelerimiz hormonu alıp talkla karıştırır ve kullanmaya kalkarlarsa malumunuz sonuç hüsran olur.

Ayrıca talk pudralarının içerisinde talk dışında katkılar da olabilmektedir. Toz hormon hazırlamakta bildiğimiz kozmetik talk pudrası değil, talk kullanılır. Ayrıca % kaç derişimde hazırlanacağı, bunun nasıl yapılacağı gibi çok teknik konular var. Bildiğiniz gibi otsu, odunsu, iç mekan bitkisi gibi bitkilerin çelikleri farklı derişimde köklendirme hormonu ile muamele edilirler.

Üyelerimiz son derece yenilikçi ve tecrübelere açık, bu tanımınıza dayanarak hatalı bir uygulama yapmalarını istemeyiz. Yapacağınız açıklamalarda, vereceğiniz bilgilerde, bu noktayı göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön