View Single Post
Eski 10-03-2010, 11:40   #26
Gürsels
Yeni Üye
 
Gürsels's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 11
Sebahattin bey merhaba,

En son kültürparktaki toplantıya katılmıştım. Daha sonra siteye girmeye pey vaktim olmamıştı. Birkaç gündür siteye tekrar girdiğimde bursa toplantısı ve kapıdağ gezisi ile ilgili bilgileri okudum.

Sizlerle daha önce de görüştüğümüzde daha önce bursa ve çevresinde trekking sporu yaptığımı anlatmıştım sanırım. Bursada yapılacak toplantıya katılacağım. Uludağ ve Kapıdağ gezileri için de bir iki önerim olacak. Uludağ'ın insan eli değmemiş, fauna ve flora açısından çok zengin birkaç yerinden birisi benim daha önce defalarca gittiğim yer olan; Saitabat Köyü şelalesi üzerinde, 2-3 saatlik bir yürüyüşle çıkılabilecek Gölçukuru Yaylası ve Tozuyan Şelalesi. Burası volfram madeni hemen altında, saitabat ve derekızık köylülerinin çilek ile kazanç sağladıkları bir cennet. Burada çilek Ağustos ayında çıkıyor. Doğal güzelliği, havası, suyu, tabiatı,vb. her şeyiyle bir cennet.

Kapıdağ gezisi ile ilgili olarak ta (Erdek, Ocaklar beldeli olarak) tavsiyem Kapıdağ'ın zirvesinde bulunan Kirazlı Manastırı. Erdeğin girişinde Düzler mevkiisinden,Aşağı ve Yukarı Yapıcı köylerinin yanından, orman içinden geçilerek ulaşılan tarihi manastır. Şu an bir kısmı yıkık durumda. Ayrıca buradan arabayla kısa bir yol ile Kapıdağ yarımadasındaki Ballıpınar köyüne ve denize de gidilebiliyor. Yürüyüşten sonra burada denize girmek zannederim herkesin hoşuna gider. Kirazlı Manastırını bazı üyelerimızin de bildiğini hatta gittiğini düşünüyorum.

Saygı ve sevgilerimle,

Gürsels Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön