View Single Post
Eski 14-12-2006, 21:30   #21
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
'Cargill Yasası' aynen geçti

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkan Vekili Atlan Karapaşaoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, daha önce veto ettiği, “Cargill Yasasıö na ilişkin “Cumhurbaşkanı yanlı davranıyor eleştirisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği kamuoyunda Cargill Yasası olarak bilinen Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkındaki Kanunda Değişiklik öngören Yasa, Meclis Tarım Komisyonunda aynen kabul edildi.

Yasanın TBMM Tarım Komisyonundaki görüşmeleri iktidar ile muhalefet arasında zaman zaman tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

CHP’li Necati Uzdil, Tarım Bakanlığı ve Tarım Komisyonun, tarım topraklarının başka amaçlarla kullanımına izin veren bir yasayı çıkarmasını yadırgadığını belirterek, “ Bir Amerikan firmasına boyun eğiyorsunuz. Bir yerlerden gelen talimatla virgülüne dokunmadan yasayı aynen çıkaracaksınız, elinizi vicdanınıza koyun siz milletvekiliniz “ diye konuştu.

AKP’li Abdullah Çetinkaya ise yapılan düzenlemenin 20 bin sanayi tesisini ilgilendirdiğini belirterek, “Bu izni biz vermedik 57. Hükümet döneminde verildi. Bu kararın altında da bazı CHP’li milletvekillerinin imzaları var diye konuştu.

CHP’li Ramazan Kerim Özkan, yasanın amacının Cargill’i korumak olduğunu belirterek, “20 bin sanayi tesisi hikaye diye konuşurken, Necati Uzdil, “20 bin değil 20 tanesini gösterin yeter. Bu düzenleme cargill için çıkarılıyor dedi.

CHP’li Fahrettin Üstün ise Cargill için Başbakanlıkta özel toplantı yapıldığını ve sorunun çözümünün Başbakan tarafından bizzat istendiğini hatırlatarak, “Bu yasa Cargill’i ilgilendirmiyorsa neden 20 bin firma Başbakanlığa çağrılmadı da sadece Cargill temsilcisiyle Başbakanlıkta toplantı yapıldı. Biz yatıp kalkıp bir Amerikan firması için mi çalışacağız. Öyle yasalar çıkarıyorsunuz ki bugün Didim’de, Fethiye’de bir İngiliz çıkıp Belediye Başkanlığı için aday olsa kazanacak diye konuştu.

Milliyet

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön