View Single Post
Eski 08-03-2010, 18:31   #1
bioglobal
Yeni Üye
 
bioglobal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 15
Biyolojik preparatlar

Agaclar net i 2 gündür incelemekteyim ve Tarımda biyolojik mücadele ile uğraşan bir firmada çalışmaktayım. ilk işe girdiğim zamanlarda sıradan bir zirai ilaçlama ve kimyasal mücadele oldugunu sanmıştım ve yanılmışım. (Tabi ilk defa Tarım alanında çalışıyorum cahillik olacak) bu firmanın Sponsoru olduğu Bir TV programını hazırlamaktayım Yaban TV de Tarım TÜrkiye adında ve her çekimde Biyolojik mücadelenin Türkiye için ne kadar gerekli bir mücadele şekli olduğunu anladım.

Bir keresinde bir Biber serasında Trips ile Biyolojik mücadeleyi çektim, 1 Çiçekten 6 - 7 adet trips dökülüyordu ve buraya bir biyolojik preparat kullanıldı ürün ismi yazamıyorum sanırım ve 2-3 gun sonra o 6 - 7 adet trips den 1 tane bile kalmadı ve bu beni Tarımda Biyolojik Mücadeleye daha fazla hayranlık duymamı sağladı.

Her çekime gittiğim zaman belirlenen ya da biyolojik mücadelenin yapılacağı yerdeki konuya kulak veriyorum ve bilgime bilgi katıyorum.
2010 yılının başında bir kampanya başlattık Tarım Türkiye Programı olarak " Geleceğimiz için tarımda Biyolojik mücadeleyi destekliyorum" adında ve Türkiyeye hatta dünyaya sesimizi duyurduk, Gurur duyuyorum.

Dünyaya dedim çünki Bir çok komşu ülkelerden hazırladığım program izleniyormuş ve Ingilizce altyazı talebi geldi bunuda hayata gecireceğim yavaş yavaş.

Geleceğimiz için Tarımda Biyolojik Mücadeleyi Hiç Düşünmeden DESTEKLİYORUM



Efe

bioglobal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön