View Single Post
Eski 06-03-2010, 17:56   #32
sezgin53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2008
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 659
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Bu sabah Samsun' daki bahçemin kenarlarında gördüğüm kaldırıkları(Hodan) fotoğrafladım. Demekki yeme zamanı gelmiş!
Sevgili Orhan Özbilgiç Gezdiğim bahçe sizin bahçe idi, kaldirikleri görünce hodanı aradim ve bu başlığı bulunca hemen yazdım.
Kaldirğin mevsimi başladı. Fotoğrafı görünce dayanamadım.
Bahçenizde iki gündur ziyaretteyim. Yazmaya fırsatım olmadı.
Hodan turşusu ve tuzlaması.
Bu günlerde çıkan çiçekli sapları toplayıp 1,5 2 cm boyunda doğrayıp haşlıyoruz. Soğutup kabımıza yeteri kadar kalın tuz, acı biber , sarımsak ilave ederek soğuk suyumuzu yeteri kadar koyup kapatıyoruz.
Kısacası diğer turşular gibi yapalım.

sezgin53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön