Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Bu sabah Samsun' daki bahçemin kenarlarında gördüğüm kaldırıkları(Hodan) fotoğrafladım. Demekki yeme zamanı gelmiş!
|
Sevgili Orhan Özbilgiç Gezdiğim bahçe sizin bahçe idi, kaldirikleri görünce hodanı aradim ve bu başlığı bulunca hemen yazdım.
Kaldirğin mevsimi başladı. Fotoğrafı görünce dayanamadım.
Bahçenizde iki gündur ziyaretteyim. Yazmaya fırsatım olmadı.
Hodan turşusu ve tuzlaması.
Bu günlerde çıkan çiçekli sapları toplayıp 1,5 2 cm boyunda doğrayıp haşlıyoruz. Soğutup kabımıza yeteri kadar kalın tuz, acı biber , sarımsak ilave ederek soğuk suyumuzu yeteri kadar koyup kapatıyoruz.
Kısacası diğer turşular gibi yapalım.