Hodan ile yapılan yumurtalı kavurmayı severim ama hodan yaprağından yapılan sarmayı daha çok severim. Hodana lazca olarak çevirebildiğim kadarı ile katayi denir. Hem toplamasını hem yemesini severim. Sarma için kart olmayan uygun büyüklükteki yapraklar toplanır, hafif haşlanıp ya da kaynar suda bekletilip yaprak yumuşatılır. Bulgurlu ve bol baharatlı iç hazırlanır. Hafif tüylü olan taraf dışarda kalacak şekilde sarılır. Tenceredeki sarmaların üstüne rahmetli anneanneciğim usulü yoğurt kaymağı ya da yoğurt sosu (yoğurt, kırmızı toz biber ve istediğiniz tadı ekleyebilirsiniz) kaşıkla öbek öbek koyar( günün şanslı torunu olan soslu sarmayı kapardı ), mümkünse ateş- kuzine üstünde yavaş yavaş pişmiş olanı diyorum
ve sabah olması için dua ediyorum. ( aklıma düştü yaprak bulmam lazım).
Bu arada turşusunu hiç duymadım tarifini bilen yazabilir mi?