View Single Post
Eski 05-03-2010, 10:54   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Izgara Balık Sosu

Genelde Izgara balıkarda veya Tuzda pişirilen balıklarda kullanılır.
Lüfer, Çupra, Kağıtta Levrek de hoş bir lezzet verir, ama balığı da pişirirken kurutmamak gerekir.
(tarifi cafe#10 bir vesile ile vermiştim)

SOS 1.- Tereyağını kızdır içine soya sosu ve karabiber ilâve et.(sıcak sıcak kullanılacak ki tereyağ donmasın)

SOS 2.- Hardal, az miktarda limon suyu, zeytinyağı, karabiber, ince ince kıyılmış bol maydanozu blenderdan geçir. (Tuz Yok)

Tabağınızdaki ızgara balığı bıçağınızla uzunlamasına hafifçe kesin. Önce birinci sosdan bir kaşık, sonra da ikinci sosdan bir kaşık ilave edin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön