View Single Post
Eski 04-03-2010, 17:30   #2
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Sayın Unalsel,

Eklediğiniz fotoğraf çok küçük olduğu için yaptığınız çalışma pek belli olmuyor. Fakat göründüğü kadarıyla bir iki tavsiyede bulunabilirim.

Öncelikle forumdaki hazır bonsai ile ilgili bölümleri okumanızı tavsiye ederim. Hazır bonsailerin toprağının değiştirilmesi ve daha büyük bir saksıya alınması tavsiye edilir. Sizin ağacınız için de aynısı geçerli gibi görünüyor.

Telleme yaparken mümkün olduğunca telleri birbirinin üzerinden veya altından geçirmemeye çalışırsanız tellerin ağacınıza zarar vermesini engellemiş olursunuz. Teller birbirine paralel sarılmalı.

Dallar, sarılı tellerle bükülemeyecek kadar sertler ise ( benim size tavsiyem daha kalın teller kullanmanız ) birbirlerine veya saksıya, telden yaptığınız kancalar ile tutturup gerdirebilirsiniz. Fotoğrafta göründüğü kadarı ile siz gövdeye tutturmayı denemişsiniz, bu gövdede tel izleri oluşmasına neden olabilir.

Ağacınızın zirvesini üstten ilk daldan çıkan bir dalcık oluşturuyor. Onu aşağı telleyerek gövdenin en ucundan çıkan dalcıklarla zirveyi düzenlerseniz ağacınız daha doğal duracaktır.

Ağacınızın diğer dalcıklarını da telleyerek daha iyi bir şekil kazandırabilirsiniz.

Ulmuslar şu aralar yaprak açmaya başladı, yeni sürgünleri geride iki yaprak kalacak şekilde budarsanız kolaylıkla dalların gövdeye yakın kısımlarından yapraklar çıkmasını sağlayıp, ağacınıza daha dolgun bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Biraz uzun bir mesaj oldu ama forumdaki diğer bilgilerle beraber değerlendirip ağacınıza bir iki yıl içerisinde güzel bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön