View Single Post
Eski 13-12-2006, 21:31   #17
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Burayı atlamışım... özür...!
Torf hiçbir zaman kurumamalıdır. (bu her türf torf ve saksı bitkileri için geçerlidir.) yani nemli-ıslak hatta cp'ler için ıslak deneck kadar olmalıdır. zaman zaman örneğin haftada bir kez kışları mart a kadar altında su kalmıyana dek sulama su ekleme yapmayın bir gün sonrası yine altında en az 1cm kadar su kalıcak şekilde ıslak tutmaya devam edin.

sarrlar ve dion. dormancyde NŞA. havadar oldukları sürece çürüme yapmaz ancak bu dönem çok kritik olduğundan vede Ankara'da tam olgunluğa ulaşmamış kış şartlarına tam adapte olamamış sarr. ve dionlar bir yer bulmak zorluğu, limonluk gibi bir yerimiz de genelde olmadığını var sayarsam torfun ve bitkinin kışlık yapraklarında çürüme görmek bazan çok geç olabileceğinden zaman zaman örneğin ayda bir preventif yani önleyici bazı ilaçlamalar yapmak iyi olur. dithane bu gibi durumlarda tercih edilen ilaç olmalıdır.
Yeni yılda mart gibi vegetasyon başlangıcında torf değişimi çok iyi olur.
zira her tür ilaçlama bitki için de bir tür stress kaynağıdır. saksı değişimi de bir stress faktörü olmakla birlikte dion ve sarr.lar bu dönemde yani mart nisan gibi dikkatli yapılan bir torf değişimini daha az bir hasarla kabullenmekte çok çabuk kendilerini toparlamaktadır.
saksıda geçen yıldan ciddi bir sphagnum gelişimi baş göstermiş ise pekde torf değişimi gerekmiyebilir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön