View Single Post
Eski 03-03-2010, 19:46   #1059
özlem11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Arkadaşlar ben bu gün gübreden ilk kez 1 lt suya 2 cc oranında karıştırıp verdim.
resimlerinide çektim. başlama tarihi 5 şubat 2010...2. gübrelemeyide 1 cc oranında 15 gün sonra yaptım. hazır su
kullanmadım ama bizim burada kaynak suyu die tabir edien tatlı su çeşmesinden alınmış dinlenmiş su ile sulama
yaptım.İlk gübreyi unutup öğlen verdim. Pek bişey olmadı gibi ama menekşe zaten öğlen sulanmamalı acelemde vardı
o gün. 2. gübrelemeyide akşam yaptım...

mor kenarı yeşil dantelalı menekşem tomurcukluydu verdiğimde...
gözlemlediğim kadar denek menekşelerden biri yavru diğeri anne menekşenin tohurcukları üzerinde çok yavaş
büyüyordu. Fakat gübreyi vereli 5 gün olmasına yağmen neredeyse açma konumuna geldiler.
fotografınıda çektim. 5 gün önceki halinde tomurcuktan eser yoktu. şuan tomurcuk yaprak aralarından
sıyrılmış durumda...kanaatim %90 tomurcuk büyüme hızını teşvik etmekte...

beyaz menekşemde çiçekler açar solardı hemen. ama gübreyi vereli hem tomurcuk arttı hemde üzerinde kalma
süresi uzadı.
yaprak büyümesinide teşvik etmekte.
tek önerim bu besinin akşam üzeri verilmesi...
Bana alıp kullanırmısınız deseniz ilk fırsatta kullanacağım tek gübredir diyebilirim.
Bu arada benim B5A gübresinin pazarlayan satışa sunan kişilerle alakam yoktur. Açıkça kusurunu zararını
görseydim afetmez söylerdim. Sadece selahattin beyin tavsiyesi üzerine denemelere dahil oldum. Kullandım ve
kanaitimi sizlere beyan ettim...
Sitenin yaklaşık 3 senelik üyesiyim. Arkadaşlar ne kadar gübre denemesi yaptığımı bilir. Artık sıkılıp son 6
aydır menekşelerime hiç bişey vermiyordum. Taki B5A yı deneyene dek. Ürünü hazırlayıp satışa sunan kişileri tebrik ederim.
Bana kullanma şansını verdiğiniz için Selahattin Bey size ayrıca teşekkür ederim. sağolun...
fotograflara dikkatli bakarsanız detayları anlamanız kolay olur...farklılıkları rahatça görebilirsiniz...
Bu arada şöyle bir durumda oldu menekşe yetiştirenler bilir menekşe kısa sürede güneşe doğru yapraklarını eğip o yöne
doğru yaprakları forum kazanıyor. fotograflara bakarken bunuda hesaba katmanızı rica ediyorum....
bol çiçekli günlere...

özlem11 Çevrimdışı   Başa Dön