View Single Post
Eski 13-12-2006, 16:48   #1
Oğuzhan
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Bademli şekerpare

Bademli şekerpare

Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
1 çay bardağı pudraşekeri
125 gram margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı öğütülmüş badem
1 adet yumurta
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı irmik
Yarım çay bardağı süt
Üzerine koymak için kabukları soyulmuş bütün badem
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limon

Hazırlanışı:
Unu tezgaha eleyip, ortasmı açın. Sırasıyla margarin, pudraşekeri, kabartma tozu, yumurta, öğütülmüş badem, irmik, süt ve limon kabuklarını koyup yoğurun.

Hamur toparlandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlak şekil vererek derin bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine, ayıklanmış bütün bademleri bastırarak yerleştirin.

180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada, şerbet malzemesini kaynatıp, sıcak olarak tatlıların üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön