Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 03-03-2010, 09:31   #33
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Kutu içinde satılan salyangoz ilaçları var, akşamları ıslatıp, yuvarladığınız topları, çok olan yerlere koyuyorsunuz, ertesi gün buralardaki bir sürü ölü salyangozu ve ilaç kalıntısını atıyorsunuz. Bu manzara hoşuma gitmiyor, yakaladıklarımı öldürmeden çöpe atmayı tercih ediyorum ama başa çıkamayacağım. Zehirli ilaç, her yerden temin edilemiyor, dikkatli olmak gerekiyor, arkadaşımın yavru köpeği zehirlenmişti.

Bir de kükürt serpmeyi deneyeceğim, zaten diğer ilacı edinmem uzun zaman alacak, o zamana kadar bahçede bir şey kalmayacak. Yaprakların yenmesi bir şey değil de küçük bitkiler tamamen gidiyor, soğanlı çiçeklerin de açmasını seneye kadar beklemem gerekiyor. Goji berryleri son anda kuru dal olarak kurtarmıştım, geçen sene ektiğim bir avuç kadife çiçeği tohumundan kuru yerde kalan sadece iki kök sağlam kaldı, üzerine satın aldığım kadife çiçeği fideleri de tamamen gitti.

Az alanlarda kahve denedim, sonuç iyiydi, öldürmüyor ama kaçırıyor.

Bahçemde kabuklu kadar, kabuksuz da çok miktarda, satsam bahçenin masrafını çıkaracağım

Not 1: Çocukken sümüklü böcekleri kaygan bir zeminde bir çizgiye dizer, tezahüratlar eşliğinde yarıştırırdık, geriye gidenler sahiplerini çok üzerdi. Bir turnuva mı düzenlesem acaba?

Not 2: İlaçlama işini kızıma haber vermeden yapacağım, her ölen böceğe mezar yapıyor, üstelik bahçenin dengesini bozduğumuz için bize kızıyor


Düzenleyen Kiraz : 03-03-2010 saat 20:45 Neden: kelime
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön