View Single Post
Eski 02-03-2010, 21:42   #322
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. ssengoren,

Aramıza hoş geldiniz. Özellikle sizin gibi uygulamaya yakın arkadaşların konuya dahil olması çok güzel. Enzim ve mutfaktaki organik atıkların oksijensiz ortamda kompostlaştırılması gerçekten ilginç bir konu. Hiç bir işe yaramasa bu organik atıkların belediye çöplüklerine gidip metan gazına dönüşmesini engellemiş oluyoruz.

Şunu hemen söyliyeyim ki balkondaki saksılarda yaptığım denemelerde ilk çiçeği, saksı toprağını yoğurt kabında fermente ettiğim organik atıklardan yaptığım kompostla terbiye ettiğim domatesler açtı. Kompost sıvısını sulandırarak uyguladığım menekşeler ve mayer limon çiçeklere boğuldu.

Basit bir kompost kovası ile bahçenizdeki toprağı organik maddece zenginleştirip toprağınızı daha verimli hale getirmeniz mümkün. Enzim konusunda henüz deney yapmadım, şu an enzimler hala oluşmaya devam etmekte. İlk deneyleri kompost kovasından aldığım çöp enzimle yaptım.

Ama benim asıl merak ettiğim enzimin kirli suları arıtmadaki etkisi. Burada uygulama imkanım yok, bu yüzden sizin karasu deposu arıtma deneyiminizi merakla bekleyeceğim. Deneylerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön