View Single Post
Eski 27-02-2010, 20:53   #40
sevilla
Ağaç Dostu
 
sevilla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2007
Şehir: İST
Mesajlar: 109
Aubrieta grandiflora cascade mix

AUBRIETA GRANDIFLORA CASCADE MIX

Name:  isviçreden.JPG
Views: 18008
Size:  30.9 KB

Aubrieta baharda çiçeklenmeye başlayan yer örtücülerden biridir. Kaya bahçelerinde, sarkmasına izin vereceğiniz yükseltilerde ya da dip örtü olarak ağaç ve çalılıkların altlarında mükemmel sonuçlar yakalayabileceğiniz bir bitkidir. Halı gibi yayılıcı özelliği ile bahçenizde bir renk cümbüşü yaratacaktır.

Karışık renklerden derlenen tohumları seçebileceğiniz gibi, ayrı ayrı renkleri bir arada ekerek, bahçede düzenleme yapabilirsiniz. Aubrieta kesinlikle sizi tahminizden çok daha fazla mutlu edecek, çiçeklenme döneminde yetiştirmekten mutluluk duyacağınız, ilgi odağı bir bitki olacaktır.
İki ekim dönemi vardır. Erken çiçeklenme için Eylül Ekim, Geç çiçeklenme için Şubat’tan Haziran ortasına kadar geniş bir sürede ekilebilir. Sonbahar ekimlerinde ilk yıl yazboyunca çiçeklenecektir.

Sarkan türler, ayrı köşelerde ya da geniş saksılarda , tek renk seçerek yapılacak düzenlemelerle, daha etkileyici olmaktadır.

Aubrieta'nın tohumdan yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Bitki erişkin boyda yerden sadece 10 cm yükseldiğinden derli toplu, halı gibi bir görüntü sergiler. Yaz kış yeşil bitki, Türkiye iklimine uygun olup, -23 dereceye kadar soğuğa dayanabilen , dayanıklı bir türdür. Bahar boyunca istisnasız her bir noktasından çiçeklenen bitki görsel olarak rakipsizdir.

Aubrieta , bahçe kenarlarında, bordürlerde, köklerinin tutunmasına imkan verecek olan düz duvar girintilerinde, kaya bahçelerinde, ağaç altlarında, ve saksıda yetiştirmeye uygundur. Serin yerleri tercih etmesine rağmen ülke genelinde yetiştirilebilir.

Yetiştirme : Çiçekleri geçtikten sonra , yeni sürgünlerle daha güçlü büyümeleri için budayın.
Sonbaharda budama yapmayın.Kışın donlardan etkilenen kuruyan kısımlarını bahar başında temizleyin. Toprak drenajı düşük, ve yaz ayları çok sıcak oluyorsa ömrü azdır. Toprak drenajını artırın, yazları çok sıcak geçen bölgelerde , daha serin öğle güneşini almayacak yerlere ekim yapmayı tercih edin.

sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön