View Single Post
Eski 02-03-2010, 04:08   #320
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Dün akşam yaptığım ölçümlerde eski seviyesi 2.64 olan şişenin Ph seviyesi 2.82. Eski seviyesi 2.77 olan şişenin Ph seviyesi 2.87. Sanırım durum iyiye gidiyor.
Ayrıca limon ve mandalinaya her birinden yarım kapak kadar enzimi yaklaşık 1.5 lt su ile karıştırarak tekrar uyguladım.
Ph seviyelerini dün yine kontrol ettim. Takibi kolay olsun diye aşagıdaki listeyi yaptım.

1. Şişe: 2.64 -> 2.82 -> 2.79 (Karışık malzemeden oluşuyor.)
2. Şişe: 2.77 -> 2.87 - > 2.94 (Sadece yonca yaprağı idi, sonradan elma ve patates eklendi.)
3. Şişe: 3.87 -> 3.33 (Sadece suyu sıkılımış nar çekirdeklerinden oluşuyor.)

Gördüğünüz gibi 2. şişede asit seviyesi düşüyor. Birinci şişede biraz yükselmiş. Nedenini bende çözemedim. Ancak ikisine de biraz pekmez, bir adet patates ve bir adet elma katmıştım. Bu ekleme işleminden sonra 2. şişede bariz bir gaz çıkışı başladı. Hatta bir akşam kapağı gevşeterek gazını almayı unutmuştum. Ertesi sabah şişenin kapağını gevşettiğimde kola, soda vb. gibi taştı.
Birinci şişede gaz çıkışı nerdeyse durmuş durumdaydı ve yeni eklemelerden sonra da bir hareket olmadı. Gaz çıkışı nerdeyse yok denecek kadar az.
Ancak sonradan kattığım elma ve patatesin rengi, tıpkı turşu suyuna meyve kattığınızda renginin değişmesi gibi değişmiş durumda. Sanrım bu şişeye biraz daha pekmez eklemekte yarar var gibi. Ancak şişede yer yok. Şişeyi bölmem gerekecek.
Bu arada mandalinada oldukça fazla tomurcuk oluştu ve yeni filizlenen yapraklar büyümeye başladı. Eski yaprakların hepsini kopardım. Sadece üzerinde yeni çıkan yaprakları bıraktım. Hem ağaç eski yapraklara güç harcamaz, hemde takibi kolay olur. Limonun yaprakları biraz daha yeşillendi ve küçük tomurcuklar oluşmaya başladı. Menekşeler canlılığını koruyor.
Cumartesi günü 3 saksıya orman sümbülü diktim, diktikten sonra sulandırılmış enzimi onlara da verdim. Şimdilik fazla değişiklik yok. Bu saksılardakiler kendilerini toparlayınca bir tanesine kontrol amaçlı olarak enzim vermeyeceğim. Şimdilik yerleri değiştiği için hızlı toparlasınlar diye üçüne birden verdim.


Düzenleyen acemi_caylak : 02-03-2010 saat 12:10
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön