View Single Post
Eski 01-03-2010, 19:19   #10
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Güler Hn, meyvelerin dibe çökmemesi için genelde tarif ettiğiniz gibi unlanması tavsiye edilir ama ben de iyi sonuç alamadım. Bunun yerine keki kalıba döktükten sonra üzerine meyveleri eşit dağıtarak serpiyorum, bıçağın ucuyla sadece hamurun üst yüzeyini karıştırarak meyveleri hafifçe daldırıyorum; öyle ki meyveler yanmaması için çıplak kalmıyor ama tamamen de hamurun içine gömülmüyor. Bir de meyveli keklerde özellikle elma gibi sulananlarda unu daha fazla oranda kullanıyorum, hamur koyulaşınca meyve de zor çöküyor, kekin içi çiğ kalmıyor ve piştikten sonra çökmüyor.

Cevizi yarım batacak şekilde iri parçalarla hamurun üzerine koyunca harika oluyor. Kekin içine meyve olarak yabanmersini diye satılan kuru meyve(kırmızı olanı) de çok güzel oluyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön