View Single Post
Eski 01-03-2010, 18:44   #9
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Bu usulü de denemek lâzım.
Benim kalıp içinde yaptığım karışık meyveli ve üzümlü keklerimin dip kısımları harika olur çünkü bütün malzeme dibe çöker.

Hamur içine ilave etmeden unluyorum, ununu silkeleyip ilave ediyorum olmuyor. Hamuru fırına koyuyorum biraz sonra ilave ediyorum bu meyveleri yine olmuyor.
Hamuru fırına koyduktan yirmi dakika sonra koyuyorum bu sefer de çoğu üstte kalıp kavruluyor.
Nedense bir türlü kek içinde eşit olarak dağıtamıyorum bu meyveleri.
Sizler nasıl başarıyorsunuz?

Sevgili Kiraz tabii yazacaksın, benim cevabım senin cevabın diye bir şey mevzubahis olur mu hiç.
Benim kalıp olarak kullandığım kâğıtlar da marketlerde satılan türden. Dolu dolu bir tatlı kaşığı iyi geliyor. Kaşığa bol koyup, kağıt kalıba parmağımla sıyıyarak koyuyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön