View Single Post
Eski 13-12-2006, 00:47   #15
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
İnekler en büyük çevre düşmanı çıktı!

Ne otomobil, ne uçak, ne de deodorantlar! Son çevre raporuna göre küresel ısınmaya en çok, fazla sera gazı üreten inekler neden oluyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyükbaş çiftlik hayvanların en büyük çevre düşmanı olduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) hazırladığı 400 sayfalık rapora göre, büyükbaş hayvanlar, iklime, ormanlara, içme suyuna ve vahşi doğa yaşamına büyük zarar veriyor. Küçükbaş hayvan, tavuk, domuz ve keçilerin de çevreye benzer zararlar verdiği belirtilen raporda, bu konuda en çok suçlanması gereken canlıların dünyada yaşayan 1.5 milyar sığır olduğunu açıklandı.

Çevreye zararlı 100 gaz!
Rapora göre, küresel ısınmaya neden olan sera gazlarının yüzde 18'i büyükbaş hayvanlardan çıkıyor. Büyükbaş hayvanlar, dünyayı karbondioksitten 20 kat daha hızlı şekilde "ısıtan" metan gazının da yüzde 9'unu üretiyor!
Büyükbaş hayvanların "çevre günahları", küresel ısınmayla da sınırlı kalmıyor. Havayı kirleten türde, 100'ün üzerinde farklı gaz salan sığırlar, dünya çapında ormanlık alanların yok olmasıyla da suçlanıyor.
Gübre üretmek, eti işlemek ve nakletmek için yakılan mazot da, sera gazlarından en bilineni olan karbondioksitin atmosfere toplam salınımının yüzde 9'una neden oluyor.

Kaynak

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön