View Single Post
Eski 28-02-2010, 22:25   #14
ensar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Trilyonluk sperm

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gazeteci28 Mesajı Göster
Bu sitede şu mesaj dikkatimi çekti.

TÜRKİYE'DE ROMANOV KOYUNU İLE İLGİLENEN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN BAŞKA SUNİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO UYGULAYAN BAŞKA BİR YER YOKTUR.
DOÇ. DR Ebru EMSEN bu işin piridir.

Ayrıca 32. maddedeki Kanada, Rusya’dan 14 koyun, 5 koç ithal etmiştir, toplam 12.000$’a mal etmiştir, aynı ülke Atatürk üniversitesine, birkaç koç tan aldığı spermi 1 trilyon liraya satmıştır. bu ifade de dikkate değer.

Bu sitenin iletişim bilgilerinde adres, telefon, firma **** şahıs ismi bulunmuyor.
Sevgili Gazeteci,

Dünyada Romanov un en kaliteli Embriyosunu enfazla bin bilemediniz binbeşyüz dolara. Spermleri ise en fazla elli dolara alırsınız.

Kim yazmışsa uçmuş. Uçmayıp geçeksede birileri iyi götürmüş.

Romanov fiyatları maalesef gerçekçi değil abartılı.
Romanov peşinde koşana kadar yerli sakız, ivesi ve kıvırcık ile ilgilenilip ıslah projeleri yapılsa idi çok daha iyi olurdu.

Hazırda başkalarının yaptıklarını ülkeye getirmek bilimsellik olarak algılanırsa, bilimsellikten uzaklaşılır vede kendi değerlerimiz kaybolur.

Eğer düzgün bir seleksiyon uygularsanız. Kıvırcık, Tahirova ve Sakızda elde edeceğiniz başarının ekonomik değeri çok daha fazla olacaktır.

Bir örnek vermek gerekirse Marmara bölgesinde öyle Kıvırcık Tahirova sürüleri varki kuzulama oranı % 200 üzerindedir. Ben böyle sürülerden seçilmiş 7 Koyundan 16 kuzu aldım.

Romanov melezleme yapılarak etçil koyunların fazla yavru vermesinde başarılı olabilir.Et kalitesi açısından da düşünecek olursak hiçbir koyun cinsinin eti Kıvırcık ile kıyaslanamaz.

Sevgiyle kalın
,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön