12 Şubat 2010 tarihli Cumhuriyet Bilim Teknoloji ekinde su teresi üzerine yarım sayfa bir yazı var.Hepsini buraya almaya zamanım yok ama kısaca; American Journal of Clinical Nutrition adlı bilimsel dergide yayımlanan bir makaleye dayanarak, "
günlük su teresi tüketiminin DNA hasarını azalttığı ve aynı zamanda serbest radikallerin neden olduğu DNA hasarına karşı hücrelere direnç kazandırdığı" açıklanıyor.
"Su teresi ekstrelerinin, kanser hücrelerinin gelişmesi ve çoğalması, hasarı veya kanser hücrelerinin kontrol edilemeyen büüyümesi ve kanser hücrelerinin yayılması yani metastazı üzerine olan olumlu etkilerini ilk kez göstermişler."
Araştırmanın orjinal metnine şuradan ulaşabilirsiniz
Bir not olarak da 19.yy'da İngiltere'de kahvaltıda sandviç içinde yenen önemli bir besinmiş ve en tarihi salata malzemesi kabul edilirmiş.