Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgur0ozdemir
İlgilenen arkadaşlara özel mesajdan ulaştım. Tohum elde etmek için bir iki hafta daha beklememiz gerekecek. Kök sürgünlerinde yaptığım çelikleri ektim. Okuldan (Ortaca MYO)
Oral Hocam şubat mart aylarında odun çeliklerinden daha uygun bir üretim elde edebileceğimi söyledi o yüzden ben çelik alımını da erteliyorum ileri bir zamana kadar.
|
Ortaca MYO dediğinizde anılarım depreşti..o günlerde Afyon Kocatepe de Tıbbi ve aromatik bitkiler öğrencisiydim. Sığla Ağacı için dönüp dururdum ortalıklarda, rüzgarda savrulan yaprak gibi...
Okuduğunuz okulda okuyordum nişanlım, ve okulun serasından araklayıp brkaç fidan gönderirdi bana

Şimdi bir kızımız var daha önceki yazılarımda da yazdım, adı "Sığla"...
neredeyse 1 yıldır girmiyorum siteye biriktirdiğim ve eklemek istediklerim var yine Sığla ile ilgili...
sağladığı yarar ve ağacın özellikleri, Sığla Ağacı'nın rol aldığı filmleri yazmıştım önceki mesajlarımda...Yine Sığla Ağacı'na doyacağınız bir film sunuyorum sizlere..Filmdeki manzaralar ve suyun içinde ormanlar oluşturmuş Sığla Ağaçlarını dört mevsim sizlere sunuyor film...mutlaka izlemelisiniz!
filmin adı "İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış… ve İlkbahar (2003)"
sığlanın 4 mevsim değişen yaprakları ve kişiliği insan ömrü gibidir. Her zaman yazdıklarım farklı bir filmde destekleyici olarak cıkıyor karşımıza örneklerle...
Bu yaz Bodrum Güvercinlik'te çalıştım. Orda midesinde ülser ve gastrit olan birkaç kişinin daha önce uyguladığı bir yöntemle karşılaştım. "gripin" ilacının dışındaki kornetin içini boşaltıyorlar ve sığla yağını koyuyorlar içine. her sabah aç karnına içiyorlar. Ve böylece sindirim sistemi rahatsızlıkları ve yaralarına çare buluyorlar. kesinlikle çözüm alınmış bir yöntemdir.
sığla ile ilgili düşünceler yazılar görmek güzel.
Saygılarımla...