View Single Post
Eski 24-02-2010, 08:41   #20
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Merhabalar,

Yukarıdaki fikrimi geliştirmeye başladım.

Sabah gelirken yolum üstünde bulunan bir soba, ocak imalatçısına uğradım. Hazır davlumbazlar var galvaniz saçtan. Ama ben ömürlük bir şey olsun istiyorum deyince 10 mm kadar krom çelik malzemeden istediğim ölçüde davlumbaz yapabileceklerini söylediler. Yere basması için istersem yanlardan levha şeklinde ayak inecekler, istersem köşebent ayak koyacaklar. Hatta sadece önü açık üç tarafı kapalı bir ayakla da inebiliriz yere dedi usta. Sen iste ben yapayım abi dedi. İstersem çelik boruyu dahi imal edebilecekler.

Kafamda iskeleti şekillendirdim. Bahçeye gidince hafta sonu usta ile konuşacağım, ısı odasından şömineler kadar olmasada onlara yakın verim alabileceğime kanaat getirirsem ocağa dönüş yapabileceğim.

Ben bu seçeneğin olabileceğine inanıyorum. Mevcut şöminelerde bu talebe cevap vermesi için asansörlü şöminede mevcut. Ön cam kapak istenildiğinde yukarıya doğru kalkmakta bir zincir marifeti ile. Ama o şöminelerde de yerden yararlanmak kısıtlı. Şöyle geniş bir ocak gibi değil. İstersem kuru fasulye dahi pişirebilmeliyim odun ateşi üzerinde, sacayağına koyacağım dışı kapkara olmuş toprak çömlekde.

Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 25-02-2010 saat 08:29 Neden: kelime düzelttim
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön