View Single Post
Eski 24-02-2010, 08:31   #48
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Elma sirkesini çok kullandığım ve satılanların doğallığına inanmadığım için hazır almamaya karar verdim, güvenilir olarak satılanların küçük bir şişesine 25 TL bile fiyat istendiğini gördüm.

Küçük bir deneme yapmıştım tadı hoştu ama keskin değildi (toprağı kabartmadı ), denemenin çok küçük olmasına bağlamıştım, bu sefer kullandığım elma malzemesini biraz daha arttırdım, henüz bir hafta oldu beklemedeyim.

"Sirkenin tam keskin olması için bir yaz bir kış geçmelimiş. " Sn. Halil Önen bunu bilmiyordum, öyleyse doğru yoldayım, denemeye devam edeceğim.

Sn. Nrs, önceki tariflerden okuduğum kadarıyla, evde yapılan sirkede süzme işleminden sonra da iki-üç hafta havalandırmaya devam edilebilirmiş, mayalanma devam ediyormuş. Daha sonra tekrar süzüp, ağzı kapalı olarak buzdolabında saklanabilir.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön