View Single Post
Eski 23-02-2010, 14:40   #59
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Sayın Kalyon,

Kedi kumları ile inşaat kumundan eleyerek elde edeceğiniz kum özellik olarak aynı değildir. Kedi kumları suyu içlerindeki boşluklara hapsederler ve toprağınız kururken bu suyu salarlar. Bu özellik diyatomit, sepiyolit, zeolit, pomza, perlit, vermikülit gibi malzemelerin (minerallerin) hepsinde vardır. Akadama, seramis , volkanik tüf gibi malzemelerin bonsaide kullanılmasının esas amacı da budur, iyi drenaj ve gerekli suyu tutma özellikleri.

Yanlız bu özellikteki malzemelerin birbirinden farkı kimyasal içerikleridir, su ile reaksiyona girerler ise toprağınıza çeşitli elementler verebilir veya toprağınızdaki elementleri alabilir. Bu sebepten yukarıda yazdığım malzemeler topraklarda kullanılmaktadır.

İnşaat kumundan eleyeceğiniz çakıllar su ve içerisindeki besinleri tutmayacaklardır, sadece toprağınızın drenaj özelliğini arttıracaktır.

Bunları ve bonsaisan gibi üstadların tavsiyelerini göz önünde bulundurarak kendi karışımınızı denemeniz ve sizin için en iyisini bulmaya çalışmanızı öneririm.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön