View Single Post
Eski 17-02-2010, 12:09   #43
soztekin
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-04-2006
Şehir: Köyceğiz Muğla
Mesajlar: 99
Dün nihayet tohumlarıma kavuştum.
İlk tohum deneyimim sayılır. Uzaktan okuması kolaydı ama tohumlar bana emanet olduğunda farklı oluyormuş.
Bugün, tohum paketinde de yazdığı üzere; tohumları plastik bir kapta toprağa bıraktım ve hafifçe üzerlerine bastırarak toprağa tutunmalarını sağladım.
Yine tohum paketinde de yazdığı üzere; plastik kabın üzerini, toprağın nemini kaybetmemesi için streç filmle kapladım. Kabı bol güneş gören bir yere bıraktım (kapalı balkonda).
Tohumlar toz tohum olduğu için; rüzgarsız bir yerde, elle veya tuzluğa doldurulacak dere kumu ile birlikte toprağa serpilmesi önerilmişti (zaten tohumlar sipariş ettiğim diğer tohumlar gibi kilitli poşete doldurulmuş olarak değil, tüpün içinde geldi). Ben mümkün olduğunca aralıklarla serptim fakat üzerine bastırma sırasında ne oldu bilmiyorum çünkü toprak parçalarıyla tohumu ayırt edemiyorsunuz, parmağınız tohumlar ve toprak parçalarıyla kaplanıyor. Bunun başka türlü yapılması gerekiyorduysa da ben bilmiyordum.
1200 tane tohumdan 100-150 kadarını ektiğimi zannediyorum. Bakalım hiç çimlenen olacak mı? Yanlış anlaşılmasın, tohumlara değil kendime güvenemiyorum. Acemi şansı olursa başka... Ne kadar da heyecanlı bir süreç... (Anneme catnip göndermiştim, o tohumlarını benden önce alıp ekti. Heyecan olup olmadığını sorunca, heyecanlıdan öte gerilim dolu bir süreç olduğunu söyledi. Ama artık zehri o da aldı, catnipi başarırsa Zen Garden'ın hediyesi olan fesleğenleri de ekecekmiş)
Plastik kapta kara toprak görüntüsü estetik olmadığından ben yine bir lobelya fotoğrafıyla zenginleştirmek istedim bu mesajı. Çimlenme olursa çeker yüklerim. Sevgiyle...
Name:  1257802173Lobelia Dark Blue Angel 1745.jpg
Views: 2150
Size:  51.1 KB

soztekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön