View Single Post
Eski 16-02-2010, 12:43   #11
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sevgili bahtiyar02, minikler çok şirin görünüyor ama önünde zorlu bir açmaz var. Yanlış anlamadıysam her saksıda bir kaç çeşit tohum var ve bunlardan yalnızca bir kısmı çimlenmiş.

Bunlar çimlendiği için saksıyı güneş gören bir yere koyman gerekecek. Ama bu defa da çimlenmeyenlerin çıkışı çok sarkacak. Zira çimlendikten sonra üstlerini streç filmle de kapatamayacaksın. Bu durumu aşmak için bir çare düşündün mü?
Sevgili malbman ve Sevgili Douglas Fir; Doğru her saksıda değişik tür tohumlar var.
İlk çimlenen Çeri domates oldu ancak diğerleride çimlenmiş ancak aynı boyda değiller.Saksıları mutfakta bir gün tutuktan sonra diğerlerininde belirdiğini gördüm.Boyları fazla uzamasın gövdeye çalışsınlar diye Balkon seraya aldım.Balkon seranın içerisindeki ısı derecesi 17 derece.Serada yaklaşık 250 litrelik büyük bir bitki ve canlı doğuran balık çeşitlerinin bulunduğu akvaryum var.Geçen yılda aynı yöntemi kullanmıştım.Her hangi bir olumsuzluk yaşamamıştım.Akvaryum sayesinde içerdeki ısı ve nem hemen hemen sabit gibi.Sadece Sabahları pencereleri yarım saatliğine açıp havalandırdıktan sonra geri kapatıyorum.Kış boyunca da balkon seramda ısı 12 derecenin altına düşmemişti.Bu günlerde havalar gayet ılık geçiyor.Umarım dediğiniz gibi sağlıklı büyürler.Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön