View Single Post
Eski 16-02-2010, 10:45   #24
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,957
Yazılarımızdan bizi bulup sonra sürekli iletişim içinde olduğumuz, kimya doktoru değerli bir hocamızın aylar önce gönderdiği bir mesajını aşağıya çıkartıyorum. Burada yazılı olanlar satış sitelerindeki bilgilerden biraz daha farklı.

Not: Bu yazının başka bir yerde veya başka bir başlıkta alıntılanmamasını rica ediyorum.

"Sevgili doğa severler, sayfayı yeni keşfettim. Doğal ürünler inanılmaz cezbediyor, elimden geldiğincede öyle yaşamaya çalışıyorum. Size Kaolenin akrabası klinoptilolitden bahs etmek istiyorum. aslında bu maddeler zeolit ailesinin fertleri 43 -44 bireyden olusuyor denilebilir. En keyifli formlarıda kaolen, mormondanit, şabanit, sevgili Klinoptilolite (klino ile cok calıstıgım için ona özel ilgim var bağıslayınız) filispit gibi kocaman bir aile içinde eriyonit gibi birde haytaları var. Solundugunda kansorojen, aynı amyant gibi hınzır.

Onun dışındakiler bir mucize diyebiliriz. Peri bacalarımız da bu aileden o yüzden sağlıklı hava, bakteri tutuyor, sebzeler bozulmadan saklana biliyor vs. Arkadaşlar zeolit ailesine "kubalılar" vazıtasıyla asık oldum. Kubanın gizli silahı zeolitler. Orada sihir taşı anlamına gelen "magic stone" diyorlar. sanayii özellikle organik tarımda kullanıyorlar. Aynen sizlerin yaptığı gibi bitkilere püskürtüyorlar korumak için yanlız bileşimine biraz şeker katıyorlar yapıskanlık versin kolaylıkla ruzgarla uzaklaşmasın diye.

Özellikle kazık koklerin saçak vermesini sağlıyor. İğne yapraklılar cok seviyor. Tropikal bitkilerde bayılıyor. Her bitki tek bu yapıların içinde büyümüyor diğer katkılarada gereksinimi var elbette. bileşiminde eser element olarak bölgesel olarak değişen mineraller barındırıyor. Örnegin bor yataklarının üzerinden cıkanda bor içeriği cok fazla domates ve bamya gibi bor seven bitkiler için harika. gordes yöresinde biraz selenyum ve magnezyum da var buda iz element ihtiyacınızı dogal yoldan karsılamanızı sağlıyor.

Yapısı bal peteği gibi yani hekzogonal herseyi tutuyor azot, fosfor, amonyum, en cok severek tutuguklarından. Nemi tutmaya bayılıyor daha az sulama yapıyorsunuz. mikroorganizmaları zararlı bakterileri bazı virüsleri (kristal capı turk zeolarda 2 angstrona kadar iniyor) virusleride tututor dogal elek. Sadece elek olarak değil aynı zamanda protein seker, su tutugu için yakaladıgı microorganizmanın hücre zarına yapısıp canına okuyor.

Klinoptilolit adı altında netten uretici firmaları bulabilirsiniz reklam yapmak istemiyorum. Küba'da ve daha pek cok ülkede zeolit mühendisliği diye bilim dalı var henüz bizde 1990 dan beri biliniyor. TÜBİTAk' sayfasına girersenizde orada detaylı bilgi bulabilirsiniz. Kubada sağlıklı beslenme için evlerin arka bahçelerinde kendi mahsullerini üretiyorlar dostlarıyla yetiştiremediklerini paylaşıyorlar. Hatta kuçuk alanlarda bizim ondulunlerimiz gibi eskimiz delinmiş delik ondulunlerin içine klinoptilolite gubre ile karıştırıp (insan gubreside olabiliyor) toprak çürümüş yaprak ekleyip maydonaz nane, sogan, sarımsak, kıvırcık gibi bodur ihtiyaçlarını sağlıyorlar. Yine sıklıkla yapılan diğer uygulama evlerin bahçelerinde küçük tahtadan 1x1 ebatlarında hazırladıkları alana bitki atıklarını elbette ki klinoptilolite ve solucan tohumlarını ekip suluyorlar. solucanlar arttıkçada tavuk ördek gibi hayvanlarını besledikleri gibi bitkilerin meyva agaçlarının diplerinede dokuyorlar.

Beş yıllık gubre ihtiyaçlarını karsılıyorlarmıs. böylece balık kokmayan, alfa toksini olmayan et ve yumurta yiyorlar. Neden biz açlık sınırına ulaşmıs, koruyucu hekimlik hizmetleri verilmeyen ulkemizde sağlığımızı insanımızı gelecek nesillerimizi korumak için dogaya donmeyelim.
...
"

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön