View Single Post
Eski 15-02-2010, 01:27   #55
aliok1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
Name:  morguz.jpg
Views: 5941
Size:  20.3 KB

MORGÜZ
Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 72.62-63.87
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 58.00-62.00
Meyve indeksi: 1.10 Yuvarlak basıkça
Boyun Uzunluğu (mm.): 0.70-0.90
Ostiol Açıklığı (mm.): 0.50-0.70
Tabla Kalınlığı (mm.): 1.27-1.37
Meyve İç Boşluğu: Orta
Çekirdek Durumu: Orta, iri
Kabuk Rengi: Alacalı mor, acık yeşil, çizgili mor
Meyve İç Rengi: Kırmızı
Titre Edilebilir Asitik (%): 0.170-0.180
TSEM (%): 20.00-23.00
Tat: Tatlı
Kabuğun Soyulma Durumu: iyi
Diğer Özellikler: Geççi bir çeşittir. Meyvelerde çatlama ve akma görülür.

Yapraklanma Tarihi : 25-26 Mart
Olgunlaşma Dönemi : 15 Ağustos - 7 Ekim
.................................................. .................................................. ..
Name:  bardacik.jpg
Views: 6867
Size:  19.0 KB
BARDACIK

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 41.28-45.13 Ortalama Meyve Hacmi (cm3) ; 40.0045.00 Meyve indeksi : 0.90 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) : 4.40-8.20 Ostiol Açıklığı (mm.) : 6.10-11.10 Tabla Kalınlığı (mm.) ; 1.06-1.13 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az-küçük Kabuk Rengi : Açık yeşil Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asillik (%) : 0.195-0.244 TSEM (%) : 21.21-23.62 Tat : Tatlı-eksimsi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi

Temmuz sonu-Eylül başı

Orta erkencidir. Soğuğa, dona, toprak ve hava rutubetine dayanıklıdır. Olgunlaşan meyvede çatlama ve akma görülmez.
.................................................. .................................................. .
Name:  morlop.jpg
Views: 5942
Size:  17.5 KB
MORLOP

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 53.00-59.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm3): 50.00-54.00
Meyve indeksi : 1.06 basık
Boyun Uzunluğu (mm.) : 6.00-6.40
Ostiol Açıklığı (mm.) : 5.30-5.80
Tabla Kalınlığı (mm.) : 3.00-3.20
Meyve iç Boşluğu : Yok
Çekirdek Durumu : Az, orta
Kabuk Rengi : Yeşil, yeşil zemin üzerine yer yer mor
Meyve iç Rengi: Kırmızı
Titre Edilebilir Asitlik (%): 0.250-0.300
TSEM (%): 18.00-22.00
Tat : Ekşi
Kabuğun Soyulma Durumu: İyi
Diğer Özellikler : Orta mevsim çeşidi, sofralık, meyve kalitesi yüksek bir çeşit

Yapraklanma Tarihi: 25 Mart-10 Nisan
Olgunlaşma Dönemi: 10 Ağustos-20 Eylül
.................................................. .................................................. .
Name:  siyahkis.jpg
Views: 5791
Size:  25.2 KB
SİYAH KIŞ

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 51.00-55.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 48.00-54.00
Meyve indeksi: 1.20 basık
Boyun Uzunluğu (mm.): 8.OO-8.15
Ostiol Açıklığı (mm.): 2.50-3.00
Tabla Kalınlığı (mm.): 3.00-3.50
Meyve İç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Az orta
Kabuk Rengi: Mor
Meyve iç Rengi: Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asillik (%): 0.150-0.250
TSEM (%): 18.00-21.00
Tat: Tatlı
Kabuğun Soyulma Durumu: İyi

15 Ağustos-15 Ekim

Orta geçici bir çeşittir. Olgunlaşmış meyvelerde çatlama söz konusu, yola dayanma az kabuğu ince bir sofralık çeşittir.
.................................................. ..................................................
Name:  sarizeybek.jpg
Views: 5817
Size:  24.3 KB
SARI ZEYBEK

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 68.02-76.17 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 55.00-65.00 Meyve indeksi : 0.86 oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 0.58-0.62 Ostiol Açıklığı (mm.) : 5.00-6.00 Tabla Kalınlığı (mm.) : 074-0.95 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Küçük ve az Kabuk Rengi : Yeşilimsi sarı Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0109-0.186 TSEM (%) : 20.00-23.00 Tat : İyi, tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : Kolay

20 Ağustos-30 Eylül

Kurutmalık bir çeşit olup, sofralık olarak da kullanılabilir
.................................................. ..................................................


Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 15:03
aliok1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön