View Single Post
Eski 09-12-2006, 19:16   #16
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukatkemal
zaten her zaman otla beslenmeye karşıyımdır
konu açılmışken bir açılım yapayım:

-------------------------------------------------------------------
10 yıl evvel Ankara da milli kütüphanede

kartoteksi karıştırırken tesadüfen bir kitap dikkatimi

çekti..............

Bu kitap ve buna bağlı 5-6 kitapta, istanbul da--100 yaşını aşanlar-- derneği altında bir dernek olduğundan bahsediliyor,

ve temel konu olarak da insanın sağlıklı kalması ve uzun yaşaması için nasıl beslenmesi gerektiği falan uzun uzun anlatılıyordu ..........

Bununla ilgili bazı kitaplar ise kütüphane kayıtlarında çalınmış olarak gözüktüğü için okuyamadım......

Bu kitaplarda bir cihazdan bahsediliyordu........Bahsedilen bu cihaz, iyeceklerin titreşim katsayısını ölçtüğü,buna göre bir yiyeceğin ,insana yararlı olup olmadığının tesbit edildiği belirtiliyordu............

Aklımda kaldığı kadarı ile, her maddenin atomlardan oluştuğu ve bunların da farklı titreşim katsayıları veya aralıkları olduğu,

işte, bu cihazın bunları ölçtüğü vs.vs. anlatılıyordu.......

Buna göre kırmızı et,tavuk eti,balık eti olmak üzere hertürlü ,tereyağı,margarin,şeker, düşük titreşim yayıyor.......meyveler,sebzeler,kuru yemişler,su,zeytinyağı yüksek titreşim yayıyormuş..........

Bu derneğe göre ,insan sağlıklı ve uzun yaşamak isterse yüksek titreşimli besinleri yemeliymiş..........

Kitaba göre ,yemek istediğiniz, herhangi bir besini, bu cihazla önce ölçmeniz gerekiyor,(tabi her defasında elmayı ölçmiyeceksiniz,)....................

Yazayım dedim,anlattıklarım size, geyik gibi gelebilir ama aşşağı yukarı aklımda kalanlar bunlar ve gerçek..........

Eğer böyle bir cihazı duyan veya bilen varsa yazsın derim......Aslan gibi ,kanlı çiğ bir eti yiyemiyoruz,etlerin tümünü (balık-tavuk-vs) bir işlemden geçirdikten sonra yiyebiliyoruz.........

İnek gibi ,samanları veya otları da yiyemiyoruz..........


Ama meyve ve kuruyemişleri hiçbir işlemden geçirmeden

zevkle yiyoruz.............


Yani insan ,ne etobur, ne de otobur, furitisyen yani meyveci ve kuru yemşçi...............

O zaman işlemden geçirerek yediğimiz besinler acaba insan metobolizmasını iyi yöndemi kötü yöndemi etkiler.....?

.........

Kanser de dahil olmak üzere artan bu hastalıklar,aslında

insan doğasına aykırı beslenmekten olamaz mı ?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön