View Single Post
Eski 22-12-2009, 15:19   #10
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Harita olması iyi oldu. Teşekkürler Malina.

Durum değerlendirmesi:

Doğudan başlayarak Çorlu Çayı, Ergene Çayı, Ana Dere, Hayrobolu Deresi, Büyük Dere ve Teke Dereleri ERgene Nehri'ni beslemektedir.

Asıl kirlilik Çorlu ve Çerkezköy Sanayi Bölgelerinden geldiği için, Çorlu Çayı ve ERgene Çayından gelmektedir. Ana Dereyi bilmiyorum. Ancak, Babaeskiden geçen Teke Deresi'nin ve Hayrabolu'dan geçen Hayrabolu Deresinin, Ergene Nehri kadar kirli olmadığını biliyorum. Geçen sene Mayıs ayı sonunda Hayraboluya gittiğimde, Hayrabolu Deresi üzerinde beslenen 20 kadar leylek görmüştüm. Bu da, kirliliğin çok fazla olmadığını işaret ediyor. (Yine de kirlilik var.)

Name:  leyleklerson.jpg
Views: 7357
Size:  47.9 KB
Hayrabolu Deresi (Mayıs 2009)

Bir de Ana Dere civarlarında veya biraz daha Kuzeyinde Evrensekiz Deresi olması lazım. Bu haritada gösterilmemiş. Evrensekiz Deresinin de kirli olduğunu biliyorum. Eğer kirliyse, pilot çalışmamız Evrensekiz ya da Ana Dere üzerinde yapılabilir. Eğer kirlilik fazla değilse, o zaman yine Çorlu veya Ergene Çayı üzerinde çalışmak zorunda kalabiliriz ki bu da yaklaşık olarak büyük Ergene Projesinin 3'te biri büyüklüğünde bir proje olabilir.

Pilot projeye karar verebilmek için o bölgeye bir keşif yapmakta fayda var. Eğer, Ergene veya Çorlu çaylarından birini "pilot proje" için seçecek olursak, ERgene Nehrine yine olumlu katkısı olabileceğini düşünüyorum. Ama biz yine de sadece pilot projenin başarısına odaklanmalıyız.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön