View Single Post
Eski 21-12-2009, 17:51   #8
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Fikir alışverişi...

Ergene'nin (tümünün) küçük bir proje olmayacağı bellidir. Daha önce defalarca gündeme gelip, sonuca ulaşılmadığı bellidir.

Henüz netleşmeyen Ergene projesinde, Malina'nın da dediği gibi iyi bir planlama yapılabilirse, tıkanıklıkların tespiti bile tek başına çok anlamlı olacağı gibi bundan çok fazlasının elde edilebileceğini düşünüyorum.

Ergene, birçok kollardan oluşuyor, var olan etüdlerden bir veya birkaç yer tespit edilip, ilk yıl buraya yoğunlaşılıp, net bir başarı ortaya konduktan ve önceki tecrübelerden "bu iş olmaz, bak göreceksiniz!" diyenlerin önüne sonuçlar nesnel olarak sunulduğunda, olacakları düşünün.

Ve bu esnada pilot proje (ama küçük bir köy projesinden her durumda çok daha fazlası olan proje) adım adım ilerlerken; bölgede bir an önce sıranın kendisine gelmesini bekleyen yerlerde beklentinin de EM'a paralel artışını ve olabildiğince yakın takibini ve hatta takibin gidişatına göre check pointlerimizi güncel ve etkin hale getirebilip, getiremeyişimizdeki iç dinamizmi de fikir alışverişimize dahil edelim.

Fikir tartışması yaptığımız bu evrede küçük bir Ergene projesinden söz etmiyorum. Bahsettiğim, büyük bir Ergene projesi ama iyi planlanıp, aceleye getirilmeyen aşamaları iyi tanımlanmış bir Ergene projesidir. Belirli bir bölgede kirletilmenin önüne geçip, EM'ları etkin bir biçimde kullanır ve sonuca varılırsa, devamını getirmek çok zor olmamalı.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön