View Single Post
Eski 21-01-2010, 22:34   #56
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Sarıcan
Bu bir "Kurtuluş Savaşı." Bu tür Kurtuluş Savaşları'nın stratejisi, kuralı, maliyeti olmaz. Ne gerekiyorsa o yapılır! Nasıl toplar taşındıysa cepheye kağnılar üzerinde, nasıl yemekler pişirildiyse kazanlarda ordunun uğradığı yerlerdeki köylerde Türk kadınları tarafından, bu da öyledir. (Bu işin edebiyatıydı!)
Sn. Doğasever,

Maliyeti, stratejisi ve stratejisti olmayan hiç bir savaş kazanılamaz. Bu üçünün olmadığını düşünmek kurtuluş savaşını yapanlara haksızlık olur ki, burada bahsettiğimiz bir kurtuluş savaşı değil zaten.

Gerçekten böyle bir halk katılımı ile örneğin Ergene Nehri için böyle bir proje gerçekleştirilebilir mi? Bu işin stratejisti olarak bir Trakyalı olarak o yörede yaşayan forum üyelerini örgütleyip böyle bir savaşı başlatamaz mısınız? Çünki EM bilginizden dolayı sizin bir adım önde durmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu işin mutlaka bir maliyeti elbette olacaktır, onuda dediğiniz gibi Ergene nehri ile organik bağlantısı olan herkesin gönüllü katılımlarıyla (Sanayi atıklarını salan fabrikaların zorunlu katılımının sağlanması ile) bu iş olabilir gibi geliyor bana. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön