View Single Post
Eski 14-02-2010, 12:16   #302
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Acemi Çaylak
Umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok. Yararlı mikroorganizmalar öyle kolay kolay ölmezler. Örneğin, bizim kullandığımız EM'nin içinde bazen pH 2,5 değerine kadar inse bile yaşıyorlar. Yalnız deneylerinizde Nar suyu kullanmanızı ben pek tavsiye etmem çünkü nar suyunda değişik tür yararlı mikroorganizmalar pek üremiyorlar. İçinde antimikrobiyal bir bileşik olduğunu zannediyorum. Sizin de önerdiğiniz gibi, yapılan ev yapımı bu enzim çözeltilerine arkadaşların çok az dahi olsa, EMA koymalarını yine tavsiye edeceğim. En azından elde edilen enzimlerin çeşitliliği artacak ve ph daha düzenli hale gelecektir. (Eğer EMA koyarsanız, aynımiktarda melas veya pekmez koymayı da unutmayınız!). Ama tabii ki herkesin kendi bileceği bir iş. EMA'sız da nasıl olacağı ve bitkiler üzerindeki etkileri mutlaka denenmelidir. Kolay gelsin.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön