View Single Post
Eski 13-02-2010, 00:07   #660
tilsimonline
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 22
Konuyu takip ediyorum bazı noktalara takıldım;
1-ısınan hava yükseliyorsa inşaatın tabanına bu kadar emek vermek ne kadar doğru?
Örnek verecek olursam, kış günü dışarı -10 derece olsa dahi,temel 0 derecenin altına düşmez. Yani içerdeki ısı kaybının büyük bir bölümü pencerelerden duvarlardan ve tavandan olacaktır.Temelde ısıdan daha fazla su yalıtımına önem vermeniz sizin için daha iyi olur.(şimdi su olmayabilir,fakat suyun ne zaman nerden geleceği belli olmaz İnşaat tamamlanınca ısı kaybına çözüm ilerde bulunabilir fakat temeldeki suya sonradan çözüm bulmak zor olur.

2-Arkadaşımız "Radya temel yaptık. Temel altına grabeton döktük. Onun üzerinde su izolasyon membranı var (5mm). Onun üzerinde 5 santim kalınlığında XPS var." şeklinde bir açıklama yapmıştı; ilk defa temel altına xps uygulandığını duydum ve bir kaç yıl sonra binanızın en az 2 cm oturma yapacağına eminim,eğerki radye temel yapmasaydınız daha büyük sorunlarla karşılaşırdınız(duvarlarda çatlama vs.)

3-Isı yalıtımda genelde xps türü malzemelerden söz ediliyor,eğer maddi imkanınız varsa uygulanabilir yerlerde cam yününü(ısıcam markası olarak aklınıza gelir) tercih edin.

tilsimonline Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön