View Single Post
Eski 12-02-2010, 06:17   #639
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın meyvelitepe,

Anlatmak istediğinizi anlayamamışım. Ama şu anda sorun yok. Isı izalasyonunun son döşeme betonunun altında veya üzerinde bulunması en büyük fark yukarıdaki çizimler arasında. Son seçenekde ( ki sanırım ona uygun hareket edeceğim) ısı izolasyonu malzemesi beton ile yer kaplaması arasında. Ancak bir kaç sorum var hala :

- Çizimlerde tek beton tabaka görüyorum ama siz grobeton ve döşeme betonu diyerek iki ayrı beton tabaka yazdınız. Çizimlerde en alttaki kahverengi kısım mıdır grobeton. Öyle ise ben dolgunun üzerine önce kaba bir beton mu attırmalıyım.

- Son çizimde kaplama, izolasyon malzemesi üzerine gelmekte. Diyelimki poliüretan köpük sereceğim ısı izalasyonu için. O malzemenin üzerine kaplama malzemesi yerleştirilebilir mi. Yoksa o safhada da 3. bir beton tabakamı gerekecek. Yani şap dedikleri son kat beton mu dökülecek gene. Üç tabaka beton çok değilmi. Beton dökmeyeceksem köpük üzerine konacak kaplama malzemesi ( ben kayrak taş düşünmekteyim bu malzemeyi) sıhhatli bir yapışma gösterir mi ?

- Son olarak ; döşeme betonu atar iken, perlit çimentoya karıştırıldığında ayrıca kum da birlikte kullanılıyormu, yoksa sadece perlit yeterlimi. Sadece perlit olacak ise, bunu döşeme betonunda hiç kullanmamış usta elle yapılacak bu betonda doğru miktarları tutturabilirmi. Yani kaş yapayım derken göz çıkarırmıyım ?

Teşekkürler.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön