View Single Post
Eski 08-12-2006, 23:30   #14
emirhanemir
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: yalova
Mesajlar: 2
Cool yabani otlar

selam arkadaşlar,ben gurubu uzun zamandır forumlardan takip ediyorum ancak bu gün üye olabildim,

konu yabani otlar olunca bir hayli ilgimi çekti bence yabani otların oluşması tamamıyla piyasada satılan özel karışım toprakların hazırlanışında hijyene ve dezenfekte edilmesi olayına yeterince önem verilmemesinden kaynaklanmakta.

bu güne kadar almış olduğum paketlenmiş toprakların yüzde sekseni doğada bulunduğu şekliyle paketlenmiş olup bunlarda bir çok yabancı madde ve tohum v.s ihtiva etmektedirler.

satıcılar salt çok para kazanma düşüncesiyle ucuz maliyetli ne olduğu belirsiz toprakların satışını karlı olduğu için tercih etmekte. eğer bitkilerimizin her zaman canlı ve sağlıklı olmasını istiyorsak önce normal topraktan vazgeçerek torf ve coco peat karışımı yetiştirme ortamlarını tercih etmemiz gerek.

şu an isimlerini hatırlayamadığım iki üç firmanın ürünleri standartlara uygun olup çok iyi neticeler elde edilmekte. bence kimyasala hiç girmeden istenen netice elde edilebilirb

arkadaşlarımın yukarda söylediği gibi yerli torf kullanmakta oldukça riskli bence hiç toprak karıştırmadan kullanma amacınıza uygun ithal torf karışımını tercih etmek daha risksiz ve akıllıca görünmekte

emirhanemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön