View Single Post
Eski 09-02-2010, 20:56   #20
soztekin
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-04-2006
Şehir: Köyceğiz Muğla
Mesajlar: 99
Lobellia pendula

Biraz önce aşağıdaki resme hayran kalmak suretiyle Lobellia pendula tohumlarından sipariş ettim.
Name:  ZENF699C3.jpg
Views: 18394
Size:  27.1 KB
Umarım benimki de bu kadar güzel olur ve hatta Sayın Kiraz ile Sayın Yağcı'nın lobelliaları gibi seneye de yeni sürgün verir. Fakat bir dezavantajımız var ki burası İstanbul gibi veya yayla gibi serin değil...

Hakkındaki bilgiler şu şekilde:

"Lobelya Pendula, ( Sarkaç Lobelya) , saksıların kenarlarından, şelaleler misali sarkarak dökülen bitkilerin en güzelidir. Çiçeklenmesi sarkan dallar üzerine de halı misali bitkiyi boydan boya kaplayarak gerçekleşir.

Kış sonu bahar başı ideal ekim tarihi olan Lobelyalar, Hazirandan itibaren çiçeklenir ve çiçeklenme Kasım ayı ortalarına kadar aralıksız devam eder. İzmir gibi ılman iklim yaşayan illerimizde ,bitki yılın yarısı ,tam 6 ay boyunca çiçeklidir. Lobelyaların en güzel özelliklerinden biri de geçen çiçeklerini temizlemeniz gerekmez. Bitki her daim düzenli, temiz ve bakımlı görünür.

Hangi köşeye, hangi saksıya ekilirse ekilsin, aralıkları doldurarak, çok düzgün dallanma gösterir. Yetiştirmesi çok kolay olan bitki, ilk kez çiçek yetiştirecek olanların dahi, harikalar yaratabilmesine olanak tanıyor. Lobelya kuraklığa ve yarı gölgeye de dayanıklı bir bitki, bu özelliği ile de ekene hatasız, başarılı ve verimli bir yetiştirme dönemi vaat ediyor."

İlgilenen olursa, çimlenme, şaşırtma ve esas yerine ekim gibi konularda kazanacağım tecrübeleri, hatta çekeceğim fotoğrafları buraya eklerim.

soztekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön