View Single Post
Eski 09-02-2010, 10:53   #580
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Epsody'ye bu başlıktaki yararlı açıklamaları için çok teşekkür ediyorum. Bunların devamını diliyorum.

Tüm okuyucuların bilmesini istediğim bir nokta, hiçbir ürün tek başına mucize yaratmaz. Toprak, biyolojik, kimyasal ve fiziksel açıdan son derece karmaşık bir sistemdir. Doğru olanı yapar ve toprağın ihtiyacı olanı verirsek, o da bize karşı çok comert davranır. Toprağı ihmal eder, onun yaşaması için gerekli unsurları ondan esirger ve bunun üzerine bu canlı varlık olan toprağa bol bol kimyasal ilaç ve k'myasal gübre ve zehir atarsak, sonuçta, verimi düşük, hasta ve sağlıksız ürünler alırız. Kendi sağlığımız da bozulur. Seçim bizim!

Üstüne üstlük her yıl Kıbrıs adası kadar verimli toprağı erozyon yoluyla kaybetmekteyiz. Sadece organik madde ilavesi ve malçlama ile bunu önlemek mümkündür.

Bir de tarlalarımızın kenarlarına çalı ekmeliyiz. Bu çalılar da hem erozyonu önler hem de yabani hayvanlar için korunak yerleri oluşturur. Yabani yaşamın ve biyoçeşitliliğin desteklenmesi, doğadaki büyük uyumun yararınadır ve mutlaka bize fayda olarak geri yansıyacaktır. Türlerin yok edilmesi ve biyoçeşitliliğin azalması da insan yaşamını olumsuz etkileyecektir.

Bu yüzden, doğayı hem koruyalım hem de ,irili ufaklı tüm canlıların soylarının devam edebilmesi için de elimizden geldiğince çaba sarfedelim. Unutmayınız ki tarlalara atılan zehirler, doğadaki diğer canlıların yaşamlarının sona ermesine neden olabilir. Bazı türler sırf bu yüzden yok olabilir.


Düzenleyen Dogasever : 09-02-2010 saat 12:42 Neden: eksik
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön