View Single Post
Eski 06-02-2010, 21:52   #91
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Tomurcuk gördüm sanki...

Sayın berduray'ın göndermiş olduğu minik bir kaktüs vardı. Fazla gelişmemişte olsa köklüydü. Evde bulunan kızıma ait, şu an kullanmadığı bir fincana dikmiştim. Köklendirme ve geliştirmeye çalıştığım birkaç kaktüsle birlikte güney cephede bulunan odanın pencere kenarına koymuştum. Bu oda gün içerisinde uzun süre güneş görmesine karşın, bu aylarda nispeten serin olan bir oda. Ayrı bir özelliği de buraya aldığım bitkilerimin sulamalarının daha uzun sürede yapılıyor olması. Yani bir anlamda, buradaki bitkiler unutuluyor.

Mammillaria prolifera

Name:  IMG_4590 1.jpg
Views: 3085
Size:  56.5 KB

Kaktüsümün genel görünümü. Bu genel görünüm içerisinde ufak bir ayrıntı mutlaka dikkati çekiyordur. Benimde bugün dikkatimi çekti. Dedim ya, unutulan bitkiler arasında bu kaktüsüm. Bugün sabah, ne durumda diye elime alıp bakarken o küçük ayrıntıyı fark ettim. Ayrıca bu ayrıntı tek değil gibi. Sağ yan tarafta minik bir ayrıntı daha var. Tabi onu kadraja almam veya fotoğrafını çekmem şu an boyutu itibariyle mümkün olmadı.

Name:  IMG_4589 1.jpg
Views: 2941
Size:  52.7 KB

Bu da o ufak ayrıntının daha detaylı bir görünümü. Evet... Bir çiçek tomurcuğu. Yani ben öyle olduğunu sanıyorum.

Bu kaktüsüm geldiğinde üzerinde küçük kırmızı meyvemsi oluşumlar vardı. İçlerinde tohum benzeri siyahlıklar bulunuyordu. Forumda okuduğum kadarı ile bu meyvemsi oluşumlar sonrası çiçeklenme oluyor. Ancak, bahar henüz gelmemişken tomurcuk oluşması beni şaşırttı.

Sanırım ilk kaktüs çiçeğimi görmeme sayılı günler kaldı. Bir aksilik olmazsa çiçeğinide sizlerle paylaşırım bu başlıkta.


Düzenleyen skaraca : 06-02-2010 saat 22:12 Neden: Ek bilgiler, isim ekleme
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön