View Single Post
Eski 06-02-2010, 18:55   #48
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Şimdi benim asıl üzerinde durduğum bir konu daha var. Bir topraksız tarım serasında kuruluş maliyetleri nasıl düşürülür ? Örneği bir akan su düzeneği yapacağız, suyun ısı yalıtımı olacak, defalarca kullanılır olacak hemde düzgün görünecek.

Hollanda da veya başka dış ülkelerde gelip sistemi hazır kurup teslim eden firmalar var. Ama çok yüksek fiyatlarla. Oysa kurulan sistemler bakınca pek basit geliyor insana.

Sera hariç. İçindeki düzenek için fikir üretin. Piyasadaki hangi her yerde bulunur malzemelerle neler yapılabilir ? Dizayn ın akansu domates düzenekleri için malzeme önerin. Ucuz olsun, bulunur olsun.

Tabelacıların kullandığı polikarbon levhalar vardır. Bunlardan bir tabaka aldım. 6X2,1 metre.

Bunları 70X210 cm olarak doğradım ve kıvırıp kutu yaptım. Dışlarını strafor ile kapladım. Üzerine gene strofor kaplı bir kapak yaptım. Bölece 2 metrelik akan su düzeneklerim olmuş oldu. Levhanın tamamı 120 lira. Strafor 10 lu balyalarda 40 lira. 50 cm ye 100 cm ebatlarında. Bir kutuyu kaplamak için 8 tabaka harcandı. Daha su giriş çıkışları ve altına bir sehpa yapılması da lazım.

Aynı iş Busa da ki ABS denilen malzemeden vakum plastik kutular olarak da yapılabilir. İlk kalıp maliyeti biraz tutar ama sonrasında kutular hem çok düzgün hem de ucuza çıkabilir.

Sizlerinde bu konudaki endüstriyel fikirleriniz varsa yazın.

Eklenen Resimler
 
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön