View Single Post
Eski 05-02-2010, 21:37   #38
efevebadem
Yeni Üye
 
efevebadem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2009
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 10
Selamlar agac dostları
Ben yıllarca denizde calıstıgım icin agac konusunda tam anlamı ile karacahilim.
Bodrumda Akyarlarda agacsız bir evi yaklasık 2 yıldır yesillendirmeye calısıyorum.1 elma 1 kayısı 1 erikle ise basladım.
Erik yerini begenmedi ve ana dalı kurudu ancak yanlardan 2 surgun verdi.Kuruyan ana dalı kestim testere ile.. erik su an sorunsuz ve budama problemi yok. Ancak kayısı ve elma fidanlarını dikme islemi yapıldıktan sonra uzerilerine toprak eklemek zorunda kaldım ve fidanların yaklasık 40 50 cmlik kısmı toprak altında kaldı. Komsum bahce duzenlemesi yaparken 2 seftali 1 armut ve 1 ceviz agacını bana hediye etti. 1 limon 1 mandalina da ben tekrar diktim. Ancak hediye agaclar bakımsızdı tac sekli vermeye calısarak ana dalları bıraktım ve surgunleri budadım. Bu arada eski fidanlarımın da budama isini aynı sekilde yaptım. Govdeye de badana kireci surdum. Sorularım sunlar (Lutfen cahilligimi mazur gorunuz internette arastırdım ama kafam cok karıstı):
1. Bu fidanlara gubre vermelimiyim. Bodrumda keci gubresi cok kullanılıyor bu dogru bir tercih mi.?
2. Gul icin nasıl bir yonetim uygulamalıyım. Onun da budamasını bir sekilde yaptım..
3. Bahce duzenlemesini yaparken cim ekimi yapmıstım. Ancak su an bahcede cimler ayrık otları ile beraber bir duzen olusturdu. Ancak agaclarımızın altı acık ve yabani ot yok. Cimler icin ne yapabilirim. Emekli oldugum icin profesyonel yardım almam soz konusu bile olamaz. Universitede cocuk okutuyorum. Saygılar

efevebadem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön