View Single Post
Eski 04-02-2010, 02:59   #6
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
Bunlar da bugünkü bazı fotoğraflar:

Bir adacık daha yapmak üzereyim, bunun da alt tarafı cüce vatozlara yuva olacak şekilde ayarlanıyor:





Öteki akvaryumlarımdan güllerin ve elodeaların bazılarını bu paludaryuma diktim:



Balıkları nasıl olsa diğer akvaryuma geri aktardım. Bu hafta taban malzemesini yükselteceğim. Ve Japon şemsiyesi gibi yarı sucul bitkiler ekleyeceğim.

Bu paludaryumun arka kısmını başta Japon şemsiyesi olmak üzere çeşitli yarı sucul bitkilerie dolduracağım. Belki birkaç bambu da olabilir. Sol taraf sazlık olacak, güller ortada olacak, sol tarafta ise Cryptocoryne wendtii bitkileri yakında her tarafı sararlar. Belki ileride aydınlatma sistemini biraz daha güçlendirip şu narin taban bitkilerinden dikebilirim en ön kısma.

Elma salyangozları kesinlikle buraya aktarılacak. Yumurta bırakabilecekleri çok fazla karasal alan olacak. Cüce vatozlar da kesinlikle burada olacak. İki bölge (adacıkların altlarındaki mağaralar) onların yuva yapması için çok uygun. Sanırım bu akvaryuma endler balıklarımı salacağım. Sayıları çok fazla, küçük akvaryumlar onlara yetersiz geliyor artık.

Ebat (cm): 40*60 (y)*100 cm

Kapasite (litre): Tank kapasitesi 240 lt, ama paludaryum tarzında olduğu için 100 litre civarında su var.

Şu anda çeşitli bitkiler ve birkaç gammarus var.

Malzemeler: Atman 3336 dış filtre, Tekfen marka 4 adet 60 cm'lik beyaz florasan var. Isıtıcıyı şimdilik çıkardım, 20-22 C civarında bir sıcaklık var, balık olmadığı için bu şimdilik sorun oluşturmuyor. Tabanda torf var, torfun üstünde elyaf var, elyafın üzerinde dere kumu var, biraz lav kırığı ve ön kısımda da Aquaclay var. Balıkları eklemeden önce taban malzemesini biraz daha kalınlaştırmayı düşünüyorum.

Akvaryum Bakımı: Herhangi bir bakım yapılmıyor şimdilik, şu sıralar bitkiler dışında canlı olmadığı için çok fazla bakım yapılmıyor.

Önerilerinizi, görüşlerinizi, katkılarınızı beklerim.

Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön